IX ОУ "Панайот Волов"
Основно училище в град Шумен

Кабинети

 ІХ ОУ "Панайот Волов" е със статут на средищно училище. То разполага с 16 модерни кабинета, обзаведени по европейски стандарт. В тях учители и ученици имат непрекъснат достъп до интернет, интерактивни дъски и устройства, музикални системи, уютен и достъпен за пътуващите ученици комплекс за хранене, 3 автобуса, които извозват ученици от ДДЛРГ "Детелина" и селата: Салманово, Мараш, Хан Крум, Тройца и Осмар.


Компютърен кабинет

     Открит на 01.10.1999 година, той е първият специализиран кабинет в училището. Техниката, намираща се в него, е предоставена от спонсори. Кабинетът е обновен през 2005 год., като техническото обурудване е доставено по програма "i – клас".

    


Кабинет по чуждоезиково обучение

      Кабинетът е открит през декември 2002 година. Снабден е с изцяло ново обзавеждане и съвременна звукова, и видео техника.


Кабинет по музика

      Кабинетът е открит през декември 2002 година. В помощ на учителите е пиано, музикална система, богата фонотека, преносим компютър и проектор. Оформен е битов кът, който представя бита на българите от миналото. Интересно подредените ученически маси правят обстановката приятна за работа.

 


Кабинети начална степен

      Училището разполага с два кабинета, открити през 2003 година, специално обзаведени за обучението на най-малките ученици. Обзавеждането им е съобразено с потребностите на децата в начална училищна възраст.


Кабинет по български език и литература

      Открит е през декември 2003 година. Нестандартно разположените нови мебели, многото цветя, библиотеката с редки издания на някои произведения и красивите картини по стените създават неповторима атмосфера за работа. От 2010 година в кабинета е поставена и интерактивна дъска.

 


Кабинет по математика

      Открит през декември 2004 година, наред с новите мебели в приятни цветове, в кабинета е поставена и първата бяла дъска за писане в училището. Дори не една, а две! На разположение на учениците и учителите е библиотека, съдържаща математическа литература. Пръв помощник в часовете по математика е интерактивната дъска. С нейна помощ ученици и учители имат възможност да използват иновационни методи при обучението по математика.


Кабинет по физика

      Това е вторият кабинет, открит през декември 2004 година. Обзаведен е със специализирани маси за демонстрации и опити, и всички необходими уреди за тяхното извършване. Неразделна част от това обзавеждане е преносимият компютър и проекторът.

 


Кабинет по история

      Кабинетът е открит през декември 2005 година. Първото нещо, което грабва вниманието при влизане в този кабинет е огромното светещо пано с образа на най-великия български владетел – Цар Симеон І. Подредена е и изложба с различни исторически ценности. Тук уроците не само се разказват, те могат и да се гледат на интерактивното устройство.


Кабинет по география

      Открит е през декември 2005 година. Уникалната обстановка в кабинета помага на учениците да се потопят в бурните води на планинските реки, да усетят полъха на морския бриз и жегата на пустинята, да се разходят из най-големите градове на света и да се насладят на неповторимите гледки на природни забележителности. Към колекцията от минерали е добавена и малка стъкленица с пясък от най-голямата пустиня в света – Сахара и "частица" от Атлантическия океан. В кабинета има видео система, с която разходките по света добиват звук и картина.

 


Кабинет по биология и химия

      Кабинетът е поредната придобивка на училището. И тук, както и в кабинета по физика, масите са със специално покритие, за да може спокойно да се правят опити. Кабинетът разполага с колекция от препарирани животни, табла и компютър в помощ на обучението. Многото и разнообразни растения в кабинета го превръщат в малка ботаническа градина.


Комплекс "Домашна техника и икономика"

      Открит през 2008 година, комплексът е създаден със средства по национална програма "Оптимизиране на училищната мрежа". В него са обособени четири кабинета, от които един с интерактивна дъска, кабинет по готварство, кабинет по дървообработване и кабинет по металообработване.